Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Lidová tvořivost / Ruční práce, pletení a háčkování

Dana Spurná
Člen
#1 | Zasláno: 27. 10. 2012 20:24
Vítám všechny šikulky na háčkování a pletení. Byla bych moc ráda, kdyby se zde šešlo velké množství šikulek, které by mohli vkládat svoje práce, vzorky a vzájemně si poradit. Dnes sem vložila obrázky, které jsem našla na internetu. je to pletená halenka na kulatých jehlicích, a já už týden marně přemýšlím, jak vytvarovat z kruhu díl. Byla moc ráda, kdyby se někdo našel, a tento , pro mě rébus:))) vyluštil a poradil mi. A nakonec háčkovaná, teploučká deka. Velmi se těším na Vaše rekce. Srdečně tímto všechny pozdravuji. Dana Spurná

Přiložený soubor: 0_80840_5b073cae_XXL.jpg

Přiložený soubor: 0_80841_649db2a9_XL.jpg

Přiložený soubor: 0_80863_21650d95_XXL (1).jpg

Přiložený soubor: 0_80863_21650d95_XXL.jpg

Přiložený soubor: PA270086.JPG

Anna Mikesková
Člen
#2 | Zasláno: 28. 10. 2012 07:27
Tak tohle fakt netuším. Jedině mě napadá postupně nabírat očka dole a doplétata do čtverce.
Ludmila Antošová
Člen
#3 | Zasláno: 2. 11. 2012 18:11
Souhlasím s Annou. Jinak to asi nepůjde. Zkusit přeložet ten ruský návod... :)
Simona Vybíralová
Člen
#4 | Zasláno: 15. 11. 2012 23:20
Píšou tam, že si máš vystřihnout střih a jakmile šířka kruhu dosáhne šířky střihu, tak pleteš díl jen na místech podle střihu a zbylá oka uzavřeš. Asi docela pakárna. Halenka je krásná, ale já bych neměla nervy už na to kruhové pletení, natož ještě na takovéto složité tvarování :)))
Anna Mikesková
Člen
#5 | Zasláno: 16. 11. 2012 15:55
Simona, souhlasím s tebou. Vypadá pěkně, ale mě by z toho hráblo.
Dana Spurná
Člen
#6 | Zasláno: 18. 11. 2012 05:17
Simona Vybíralová

Simonko, mnohokrát děkuji za překlad. Na kruhových jehlicích pletu, záleží na zvyku. Mám strašný nutkání to zkusit, ale máš pravdu v tom, že to bude pakárna, ke konci rozpočátat oka. Ještě jednou mockrát děkuji za radu
Anna Mikesková
Člen
#7 | Zasláno: 18. 11. 2012 17:31
Danuško, pokud se s tím popereš, tak se pak pochlub
Dana Spurná
Člen
#8 | Zasláno: 18. 11. 2012 20:38
Anna Mikesková
Musím to zkusit, jinak mě to sežere:))) Teď doháčkuji halenku, a asi se hned do toho pustím. Když se to povede, tak se pochlubím :)))) Prosím držte mě palečky.
Ještě si musím obstarat ruský slovník, abych tak trochu přeložila vzorek. Škoda, že tam není schéma. To by bylo jednodušší. No, nějak se s tím musím poprat
Kristýna Halířová
Člen
#9 | Zasláno: 18. 11. 2012 22:26
Teda na tohle já nejsem, to Vás obdivuji. Háčkování, pletení mi nikdy nešlo. Když jsem se učila plést šálu ještě jako mladé děvče, tak jsem jí měla na jednom konci širší skoro o polovinu než na druhém. Tak pak vložte fotečku.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru